perjantai 11. toukokuuta 2012

President Barak Obama said yes to same sex marriage


Presidentti Obama antoi tukensa homojen avio-oikeudelle

yle uutiset

Obama on ensimmäinen samaa sukupuolta olevien avioliittoja kannattava Yhdysvaltain presidentti. Homoliitot ovat kuuma väittelyn aihe presidentinvaaleihin valmistautuvassa maassa. Republikaanien Mitt Romney on ilmoittanut vastustavansa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ilmoittanut kannattavansa samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Obama on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka antaa tukensa homoliitoille.
- Mielestäni samaa sukupuolta olevilla pitäisi olla mahdollisuus avioitua, Obama sanoi ABC-televisiokanavan haastattelussa.
Obama kertoi päätyneensä kannattamaan homoliittoja vuosien pohdinnan jälkeen keskusteltuaan ystäviensä sekä tyttäriensä Malian ja Sashan kanssa. Obaman mukaan joillakin hänen tyttäriensä ystävistä on samaa sukupuolta olevat vanhemmat.
-Heille ei tulisi mieleenkään, että heidän ystäviensä vanhempia kohdeltaisiin eri tavalla. Heidän mielestään siinä ei olisi mitään järkeä, Obama perusteli ratkaisuaan siirtyä aiemmalta epäröivältä kannaltaan homoliittojen tukijaksi.
Obaman varapresidentti Joe Biden ilmoitti jo sunnuntaina NBC-kanavan Meet the Press -ohjelmassa suhtautuvansa myönteisesti homoliittoihin. Obaman hallinnosta myös opetusministeri Arne Duncan on asettunut julkisesti samalle linjalle.
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Mitt Romney on puolestaan ilmoittanut vastustavansa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta.
Homoliitot ovat presidentinvaaleihin valmistautuvassa maassa kuuma puheenaihe, ja osa politiikan asiantuntijoista epäilee Obaman vaarantavan kannallaan uudelleenvalintansa. Viimeksi tiistaina Pohjois-Carolinan asukkaat äänestivät homoliittojen kieltämisen puolesta. Vastaavat kiellot on hyväksytty jo noin 30 Yhdysvaltain osavaltiossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti