maanantai 21. toukokuuta 2012

LA Times praises Lumia 900

Taloussanomat


LA Times kehuu Nokian Lumiaa vuolaasti arviossaan


LA Times kehuu Nokian Lumiaa vuolaasti arviossaan

Lumia saa amerikkalaislehdeltä kehuja ulkomuotonsa, käyttöjärjestelmänsä ja sovelluksiensa osalta. Puhelinta sanotaan hintaluokassaan todelliseksi löydöksi.

Yhdysvaltalainen sanomalehti Los Angeles Times kehuu Nokian Lumia 900-huippumallia vuolaasti arviossaan. Lehden mukaan Lumia on hintaluokassaan aivan ehdoton valinta.
– Nokia Lumia 900 näyttää selvästi täysin erilaiselta kaikkiin muihin markkinoilla oleviin merkittäviin älypuhelimiin verrattuna, ja se on hyvä asia, LA Timesin arvio alkaa.
– Kaikki puhelimen ulkomuodosta sen aivoihin on täynnä tyyliä ja laatua, lehti kirjoittaa.
Teleoperaattori AT&T toi Windows-käyttöjärjestelmällä toimivan Lumia 900:n Yhdysvaltojen markkinoille huhtikuussa 99 dollarin ennätyshalpaan hintaan Nokian ja Microsoftin tuella.
Lumian ensivaikutelma on arvion mukaan 
hieman outo. Esimerkiksi näytön irrallisuus puhelimen rakenteesta ja virtakatkaisimen merkillinen paikka kameran laukaisimen ja äänenvoimakkuuden säädön välissä kummastuttavat.
Arvion mukaan näihinkin ominaisuuksiin kuitenkin tottuu pienen käytön jälkeen, ja kameralla kuvatessa laukaisin on tismalleen oikeassa paikassa.
Myös puhelimen käyttöjärjestelmä saa kehuja osakseen. Puhelimen oletusnäyttö, johon järjestelmä lataa kontaktien kuvia automaattisesti muun muassa Facebookista, saa positiivista palautetta.
– Pitkäaikaisena iPhonen käyttäjänä Windows Phonen käyttäminen Lumia 900:lla oli minulle virkistävä pako tuntemattomaan mutta vaistonvaraisesti toimivaan käyttökokemukseen, puhelinta arvioinut Michelle Maltaiskirjoittaa.
– Toisin kuin kamppailuni Android-puhelinten kanssa, ensimmäiset minuutit Windows Phonen kanssa sujuivat helposti, hän jatkaa.
Arvion mukaan Windows Phonelle ei ole vielä tarjolla tarpeeksi erilaisia ohjelmasovelluksia. Ongelman uskotaan kuitenkin korjaantuvan ajan myötä.
– He ovat rakentaneet infrastruktuurin, ja ekosysteemi täyttyy jatkuvasti. Suoraan sanoen, olen ollut skeptinen Windows Phonen ja sen mahdollisuuksien suhteen, mutta vietettyäni hetken aikaa käyttöjärjestelmän eri sovellusten parissa aloin todella siirtyä sen puolelle, Maltais sanoo.
Esimerkiksi Windows Phonen Facebook-sovelluksen kehutaan olevan täysin erilainen iOS:n, Androidin ja Blackberryn vastaaviin verrattuna.
– Sen navigaatio on niin hurmaavalla tavalla tehty, että se saa muut versiot näyttämään tylsiltä, arviossa sanotaan.
Hieman kritiikkiä puhelin saa akun kestosta, mutta yleisarvosana jää selkeästi plussan puolelle.
– Loppujen lopuksi, vaikka markkinoilla on paljon halpoja älypuhelimia, Lumia 900 ei ole yksi niistä. Toki se on halpa, mutta 99 dollarin hinnallaan se on suoranainen löytö, arvio päättyy.