maanantai 28. toukokuuta 2012

Lumia 900 is selling well in Finland


Lumia 900:n myynti alkoi: "Näyttää erittäin lupaavalta"


Nokian uuden älypuhelimen Lumia 900 -myynti alkoi eilen. Kauppa sujui iltapäivällä sutjakkaasti, ja laitteen tulevaisuus näyttää lupaavalta, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko sanoo. Kilpailu kiristyy ensi viikolla, kun Samsung lanseeraa Galaxy S3 -älypuhelimensa Suomessa.

Kaupankäynti matkapuhelinvalmistaja Nokian uusimalla älypuhelinmallilla alkoi eilen. Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustettu Lumia 900 on Nokian uusin vastaus kalliissa älypuhelimissa käytyyn kilpailuun.
– Hetki sitten katsoin tämän päivän Lumian myyntilukuja, ja se on täysin ylivoimaisesti ostetuin laite tälle päivälle, teleoperaattori DNA:n tytäryhtiön DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoi eilen iltapäivällä Taloussanomille.
09:05OSAKE
-1,05 %
16,00
-0,17
+2,06 %
2,18
+0,04
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n tuoreiden lukujen mukaan Nokia onkin onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan Suomen älypuhelinmarkkinoista viimeisen puolen vuoden aikana.
Aavikon mukaan suomalaisyhtiön uutta älypuhelinta tilattiin ennakkoon runsaasti. Samaa sanovat DNA:n kilpailijoiden Elisan ja TeliaSoneran edustajat.
– Ennakkotilauksia oli hyvin. Puhelimelle on selvästi kysyntää. Uskomme, että Lumialla on hyvä startti, liittymäliiketoimintajohtaja Henri KorpiElisasta sanoi.
TeliaSoneran kuluttajaliiketoiminnan johtaja Juha Koivuniemen mukaan Lumia 900 -kauppa on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta uusi malli ei vedä samalla tavalla kuin ensimmäisen aallon Lumia-lanseeraus.
– Se oli tietysti ainutlaatuinen tapaus.
Kilpailu kiristyy
ensi viikolla
Loppukevät on hyvä aika tuoda uusi puhelin markkinoille.
– Koululaiset päättävät koulunsa ja saavat usein puhelimia tai rahaa lahjaksi. Rahat käytetään usein puhelinten ostoon. Nämä ovat puhelinkauppiaille tärkeitä viikkoja, Elisan Henri Korpi sanoi.
Samaan saumaan iskee myös Nokian kilpailija Samsung. Eteläkorealainen laitevalmistaja tuo uuden Galaxy S3 -älypuhelimensa Suomen markkinoille ensi viikolla.
– Kilpailu on kovaa, Suomen markkinoilla on mielenkiintoinen tilanne, Korpi sanoo.
Ennakkotilauksissa Lumia 900 ja Galaxy S3 kulkivat rinta rinnan. DNA:n Aavikon mukaan kilpailu tulee kiristymään.
Toisaalta sekä Nokialla että Samsungilla on merkkiuskollisia asiakkaita, ja älypuhelimia pyörittävät eri käyttöjärjestelmät. Nokia luottaa Windows Phoneen ja Samsung Androidiin.
Lumia 900:n alku on ollut lupaava, mutta miltä näyttää laitteen tulevaisuus?
– Se jää aina nähtäväksi. Alku näyttää erittäin lupaavalta ja odotuksenmukaiselta, Aavikko sanoo.
Eilen alkoi kauppa myös Nokian Lumia 610 -älypuhelimella. Myynti on sujunut vauhdikkaasti, Aavikko sanoo.